Informatie over de cursussen

Elk seizoen organiseert de vereniging een opleiding tot eerste hulpverlener inclusief de aantekening verbandleer. Vanaf seizoen 2009/2010 zit de opleiding tot AED-bediener standaard bij de basisopleiding in. De cursus bestaat uit 10 lesavonden van 2 ½ uur inclusief het examen. Dit jaar zal ook EHBO bij KINDEREN in de cursus worden behandeld. Uiteraard wordt de cursus verzorgd door een erkend kaderinstructeur volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en tevens zal er regelmatig een LOTUS aanwezig zijn. De cursus zal 195 euro kosten.

Na het verkrijgen van het diploma moeten de competenties, zoals behaald in de opleiding, elke twee jaar  op niveau worden bevonden door de kaderinstructeur om in aanmerking te komen voor verlenging van het diploma. Echter enkele competenties moeten jaarlijks worden gevolgd, bijvoorbeeld reanimatie.

NB.  LOTUS = Landelijke  Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffer.

Afhankelijk van de dan geldende RIVM-richtlijnen zijn wij voornemens om in het seizoen 2021-2022 in september 2021 weer te starten met fysieke lessen. We zullen onze leden hierover door middel van een uitnodiging op de hoogte te stellen. 
Mocht u geïnteresseerd zijn in het volgen van een beginnerscursus wordt u hierbij van harte uitgenodigd om contact op te nemen met onze secretaris Yvonne Hofman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).